Vrienden, mezelf en mijn lief …, voor de vorm

Een paar jaar geleden kwam ik er achter dat ik al op dertienjarige leeftijd bezig was was met lettertypes en logo’s; “weird” zou Jody Foster gezegd hebben in mijn favoriete film Alice doesn’t Live Here Anymore, die tegenswoordig nergens op die fijnse moderne websites en bij insgelijke filmaanbieders te vinden is. Die interesse heb ik nog steeds. Nou heb ik gekend en ken ik nog steeds een paar grafisch vormgevers: Geert Schriever, Jan Middendorp, Rutger Fuchs, Linda van Deursen, Gerard Unger, Wim Crouwel en Anton Beeke. Het is een raar volkje, die ontwerpers, maar deze zijn of waren toevallig allemaal heel sympathiek en goed. Het is ook zo een mooi vak, al accepteert eenieder, bij het geconfronteerd worden met hun resultaten, het veelal voor gangbaar en zomaar, intertijd Beeke uitgezonderd, want die veroorzaakte nog wel eens een schandaaltje.

Vijftig jaar later pruts ik nog steeds, terwijl ik op alle oppervlaktes of dieptes van het leven een autodidact ben. ’t Is me wat …
De letter die ik gebruik heet Felix Titling (die kan je gratis downloaden), de streepjes, stippen en kleuren heb ik zelf verzonnen.
Op verzoek beitel ik wel iets in elkaar; laat maar horen.

Hierbij wat resultaten van mijn recente gefrummel:

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Eén opmerking over 'Vrienden, mezelf en mijn lief …, voor de vorm'

  1. Het zijn Lente ontwerpen, fris, vrolijk, kleurig. Ben benieuwd naar soortgelijk werk in Oktober.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: