Bij Gebrek aan Beter

Judith …

Kijk
Hier is een bundel van Herzberg,
Niet alles aait je en soms
Kan ik met meer of minder toe

Maar
In het begin toen het begon
Is wel een mooie zin
Evenals de hunkering naar Au

Waarom
Kan Angst niet later opstaan
Of vroeger naar bed gaan
Wanneer kraait een middaghaan?

PST V

o… aan .oor iemand
liever want
misstaat niemand
misligt, hapert?
o aan oor iemand
desnoods doof.

[Het laatste kwart is, naast de gestolen regels, regelrecht een gedicht van Judith Herzberg uit de bundel Dagrest, pagina 31 (Van Oorschot, 1984, tweede druk)]

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: