Een “must” voor hen die soms niet in optimisme geloven … (19): “Fill your Heart”

We schakelen, voorlopig voor de laatste keer, over naar B.’s studio want anders wordt het te gek en wel hierom: dit nummer van Tiny Tim, eigenlijk een soort vaudeville dorpsidioot, is zo liefdevol en ontroerend dat het in geen enkele muzikale herinnering mag ontbreken. Daarnaast heeft David Bowie (wie?!!, vragen soms mensen uit de leeftijdscategorie tot 35 mij soms ) dit lied geridderd door het uit te voeren op de langspeelplaat Hunky Dory (op wat?!, waarbij het dan onduidelijk is of het gaat om het medium of de inhoud).
Tiny Tim is eigenlijk een soort muzikaal “Mens Erger Je Niet”, want je kunt, na 9 3/4 minuut ook stapelkrankzinnig van hem worden. Het iets minder onbekende Tip Toe Through The Tulips voeg ik, als bonus, gratis bij, ook omdat het qua concept hier wel thuis hoort.

Ik gaf B. ooit een collectible kerst-cd van Tiny Tim cadeau, met seizoensgebonden versiering in het scharnier, maar daar is het nu en hopelijk nooit de tijd voor. Ach, eigenlijk is alles ontroerend … En alles liever dan Anthony and the Hystericals …

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: