Een “must” voor hen die soms niet in optimisme geloven … (17 (of 18?)):

Het lampje van mijn e-mailprogramma blijft nu permanent flikkeren (een woord dat ik van mijn leraar Frans niet mocht gebruiken, waarschijnlijk omdat hij “van de verkeerde kant” was, dus laten we zeggen: flakkeren), dus lieve vriend B. heeft vanavond, al is het zaterdag, weinig te doen dan met ons meeleven in een wereld van melancholiek optimisme. Daarnaast komen er ook steeds meldingen op mijn LinkedIn-account, een fenomeen waar ik met tegenzin lid van ben, maar wat is voortgerold uit een verleden. Sinds gisteren ben ik bevriend door een meester in iets uit België, wat ook zo z’n voordelen heeft. Een hartelijk welkom dus en een lieve groet, want je moet wat, en die andere, bijna 2.000 volgers, ga ik niet persoonlijk toespreken, want als mens moet je ook je grenzen kennen.

Door het nummer dat B. mij zojuist stuurde kom ik, vanwege de dinges, hoe heet het ook al weer van YouTube, oh ja, het algoritme, op dit nummer waarvan het weleens zo zou kunnen zijn dat B. het ook niet kent:

Maar het was B. begonnen om:

Dat laatste nummer doet me weer een beetje denken aan Bus Stop van The Hollies, niet wat muziek betreft, maar wel waar het de thematiek betreft, als je begrijpt wat ik bedoel.

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: