Het is een sonnet, maar daar is het meeste wel mee gezegd, geloof ik …

Tijden Wegen

Voor twee wegen naar hetzelfde doel
Is zelden noodzaak. Houwen, trouwen,
Dat weer wel, zorgen voor de hele boel.
Maar samen in een diep vertrouwen

Elkaar vinden, voortgaand op éen zelfde weg
En het kennen moet nog komen. Wie begint:
Zeg wat ik meemaakte, zeg jij nou, zeg
Wat jij meemaakte, zeg nou waar jij begon.

Vraag me, bijna niemand komt er om,
Niet te huilen als je weer eens zingt
Of te lachen bij terloopse pech

Het struif is van het geel gescheiden.
Nou goed, dan allemaal maar lijden.
Het wachten is op goede tijden.

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: