E-mail aan M. – 20 juni 2020

Ineens schiet het me weer in het verkeerde keelgat, luisterend naar deze geweldige compositie van Lou: de reactie van T. op mij. Met zijn hele epistel van 18 juni, op de openbare App-structuur over dat “ik er wel wat aan gehad had als ik met hem in gesprek had willen gaan.” (net zoals hij, een dag later, ook weer M. aanvalt). Wat denkt deze gemankeerde alcoholist wel dat het aan hem is om mij op een openbaar platform terecht te wijzen? En wie denkt hij wel dat hij is dat IK iets aan een gesprek met HEM zou kunnen hebben? Is hij nou heliomaal van de pot gerukt? Niemand van onze leuke vriendjes en vriendinnetjes hier in huis reageren en die denken natuurlijk: och, laten die twee dat met elkaar uitzoeken. En eigenlijk hebben ze gelijk ook. Maar jij en J. reageren (natuurlijk) ook niet. Als jullie, in het ondersteunersoverleg, hebben bedacht dat het wel eens tijd wordt om Hans op z’n plaats te zetten, laat dat dan gewoon een keer weten. Het porselein in de kast is allang kapot en de olifant kataklopt intussen vrijuit langs de Amstel. Zie ook het zieke voorbeeld van Kees, eerder. 
Nou ja, meer weet ik nu ook even niet …
Hartelijks van “de eenzame patiënt” Gieles.

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: