Een “must” voor hen die soms niet in optimisme geloven … (8): “Soley, Soley”

Meine Güte (dat is Duits voor iets “Mijn Hemel”-achtigs), wat doet dit nummer de naam van de groep eer aan. Op het eerste gehoor is het ook heel begrijpelijk dat je denkt: “Jezus Christus, waar komt Hans nou weer mee aan?”, maar het is echt een liedje dat zich naar binnen vreet. Nou, eigenlijk natuurlijk uitermate aan de oppervlakte blijft, maar wel als een soort bloedzuiger, vooral bij vaker beluisteren (leuker kan ik het niet maken).
Ik vind het in zijn opgewektheid ook nogal abstract, al heb ik het altijd in de richting begrepen van “soelaas” en “zonnig”, vooral omdat ik, in de eerste jaren dat ik het hoorde, slechts over een onderhuidse kennis van het Engels beschikte. Soms heb je geen flauw idee waar een tekst over gaat, maar besluit je dat je daar tóch de rest van je leven mee toe kan. Ook nu ga ik de lyrics niet opzoeken, ontrafelen en voor mijn lief publiek ontsluiten. We zoeken het maar uit!

Ik kom er niet helemaal vanaf of ik me moet verontschuldigen voor die bipsen van Sally Carr op het hoesje van deze single. Er zijn erger dingen in de wereld, maar soms weet je het niet meer, tegenwoordig … Ze treedt trouwens nog steeds op, dat dan weer wel …

Gepubliceerd door hnsgls

Het is me intussen, omdat het me inviel, duidelijk geworden dat ik vignetten schrijf. Geen korte verhalen. Een soort broche, dus, of een dasspeld of een oorbel die ik aan mijn leven vastprik. Dat er thematisch weinig touw aan vast te knopen valt neem ik op de (ver)koop toe. Terugkerende gegevens zijn de beeldende kunst, architectuur, de liefde, taal en mijn wens om zoveel mogelijk zaken in het leven met elkaar te verbinden. Daarnaast publiceer ik af en toe een e-mail die ik aan deze of gene schrijf of heb geschreven. Mijn profielfoto is dertig jaar oud en een deel van een portret van drie galeriehouders, Milco, Adriaan en mezelf, dat in 1990 gemaakt werd door Paul Blanca. Speels doel van Paul was, denk ik, om ons er zo ijdel mogelijk op te zetten en dat lukte goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: